Het gezicht van Hamers Homeopathie

Over Victorine

Mijn naam is Victorine Hamers en ik ben sinds 2014 klassiek homeopaat. De onderwerpen gezondheid en ziekte hebben mij altijd getrokken en na de middelbare school heb ik gekozen voor een opleiding als diëtiste en daarna als radiodiagnostisch laborant. Vijftien jaar heb ik met plezier gewerkt op de afdeling Radiologie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Als radiodiagnostisch laborant werkte ik op veel afdelingen in het ziekenhuis: de eerste hulp, operatiekamers, ziekenhuisafdelingen en uiteraard de afdeling radiologie. Hierdoor ken ik het reilen en zeilen in een ziekenhuis en weet wat een patiënt doormaakt als hij of zij de ziekenhuiswereld instapt. Door de werkdruk en het standaardiseren van onderzoeken werd het werk in het ziekenhuis voor mij echter eentoniger en merkte ik dat er steeds minder aandacht en tijd voor de patiënt was. De overstap naar klassieke homeopathie was dan ook een heel bewuste.

Het doel: meer tijd voor de patiënt, een persoonlijke benadering én resultaat.

Vele studie-uren en vijf jaar later stond ik met een diploma van de Hogeschool Natuurgeneeswijzen in Arnhem in de hand. Ik ben meteen enthousiast een praktijk gestart, eerst in Winterswijk en nu in Zeist.

Het goed toepassen van klassieke homeopathie vergt een continue studie. Ik volg daarom regelmatig seminars en binnen- en buitenland.

Victorine Hamers

Opleidingen:

Opleiding tot diëtiste, Heerlen

Na een vierjarige opleiding geheel gewijd aan voeding heb ik geleerd dat zowel goede als slechte voeding een enorme invloed op je leven kan hebben. Deze basis gebruik ik nog dagelijks in de praktijk. Bovendien hou ik van gezond, creatief koken en heerlijk eten.

Opleiding tot radiodiagnostisch laborant, Nijmegen

Door de ervaring van de dynamiek van een ziekenhuis en de kennis over diagnostisch onderzoek  kan ik mij inleven in dat wat patiënten meemaken in een ziekenhuis. Diagnostisch onderzoek is heel waardevol en helpt me tijdens een behandelingstraject. 

Opleiding tot klassiek homeopaat, Arnhem

Deze vijfjarige opleiding heeft mij het meest gevormd tot de therapeut en de mens die ik nu ben. Een verrijkende ervaring en een enorme verdieping en inzicht in de materie van gezondheid, ziekte en genezen. Ik gebruik dit dagelijks in de praktijk en ben elke dag dankbaar dat ik deze opleiding gedaan heb.

Hoe cliënten mij ervaren

Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb.

Zuiver, eerlijk, goed luisteren, deskundig, ervaring, persoonlijkheid.
Zet mijn lijf, denken, voelen in beweging en Victorine heeft diep respect voor mijn klachten en mijn eigen mogelijkheden.
Ik ben hier buiten gewoon tevreden en erg gelukkig mee.

Ellen, 51 jaar

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?