“Leuk hoor, dat mooie weer….vooral voor anderen”, denken velen als de lente weer nadert.
Bloemen, bloesem, gras….

Voor mensen met hooikoorts begint de moeilijke tijd weer: jeuk, niezen, hoofdpijn, moeheid en het liefst binnen zitten.

Veel mensen laten zich testen zodat ze weten waar ze allergisch voor zijn.

Allerlei tips worden uitgeprobeerd om maar minder last te hebben: pilletjes van de drogist op advies van een kennis, douchen, binnen zitten etc. Soms wordt er een bezoek aan de huisarts gebracht en schrijft deze anti histaminica voor.

Niet alle tips en ingenomen middelen helpen afdoende. Ze werken soms even en het vaak is het zo dat na een paar jaar vrijwel niets meer helpt en de klachten erger worden en tot overmaat van ramp steeds eerder beginnen en steeds later eindigen.

Soms zie ik mensen in de praktijk binnen komen waarbij de hooikoorts al in februari begint en pas in november stopt. Dan wordt de winter al snel je favoriete seizoen…

Is hier nu echt niets aan te doen?

Jawel hoor!

Klassieke homeopathie kan je helpen je klachten te verminderen en op een gegeven moment kun je merken dat je geen klachten meer hebt.

Maar hoe dan?

Nou, iedere hooikoorts ziet er anders uit. De één heeft jeuk aan de ogen, de ander aan het gehemelte of aan de neus, weer een ander heeft tranende ogen en moet veel niezen. Kortom, geen hooikoorts is hetzelfde…

Bij een behandeling bespreken we samen al jouw individuele klachten en krijg je een homeopathisch middel dat past bij jouw specifieke klachten.

Zijn mijn klachten dan ineens verdwenen?

Nou nee, de hooikoorts bestaat vaak al jaren en dan duurt het ook een tijd voordat je er van af bent. Verlichting van de klachten gaat meestal wel vrij snel. Het niet meer overgevoelig zijn voor alles wat de hooikoorts veroorzaakt duurt wat langer.

In de zomer is het doel van de behandeling om je klachten te verlichten en in de winter is het doel om je weerstand te versterken zodat je het volgende hooikoortsseizoen minder last hebt.

Het uiteindelijke doel: een heerlijk gevoel om de lente weer frank en vrij te beleven!