Blaasontsteking, een vervelend, pijnlijk en bij veel vrouwen een terugkerend probleem. De één is er gevoelig voor en heeft het vaak, de ander nooit.

Maar als je het hebt… Urine niet op kunnen houden, pijn bij het plassen, pijn in je onderbuik, stinkende en troebele urine. Het beïnvloedt je leven behoorlijk.

Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • een verminderde weerstand door bv. regelmatig gebruik van antibiotica
  • een hormonale invloed, zoals de overgang, je menstruatie of na geslachtsgemeenschap
  • niet genoeg drinken
  • het te lang ophouden van urine
  • niet goed uit kunnen plassen of te gehaast plassen waardoor er nog wat urine (en bacteriën) in je blaas blijven zitten
  • na katheterisatie van de blaas

Als je vaak een blaasontsteking hebt is de grote vraag:

Hoe kom ik er vanaf?

Je kunt zelf een aantal preventieve maatregelen nemen om de vicieuze cirkel van blaasontstekingen te doorbreken:

  • bij aandrang direct gaan plassen en voldoenede tijd nemen om alles uit te plassen. Dit lijkt een logische tip, maar wordt vaak vergeten.
  • vermijd suiker en snelle koolhydraten want bacteriën tieren welig bij suiker
  • gebruik voldoende vitamine C (500-1000 mg per dag)
  • drink ongezoet cranberrysap. Dat ongezoete is heel belangrijk aangezien de suiker de bacteriën voedt. Ongezoet cranberrysap vindt niet iedereen lekker, maar er is ook de mogelijkheid om cranberry extract in de vorm van capsules te gebruiken.
  • gebruik probiotica na een antibioticakuur. Door de antibiotica dood je ook de bacteriën in je darm die nodig zijn voor je weerstand. Probiotica is er in capsulevorm maar kun je ook op een natuurlijke manier nemen in de vorm van bv. kefir. Pas echter op met probiotische zuiveldrank, deze bevat namelijk veel suiker en kun je daarom beter laten staan.
  • innemen van het voedingssupplement D mannose als je een blaasontsteking hebt die veroorzaakt wordt door de E-coli bacterie. D mannose is een enkelvoudige suiker die zich hecht aan deze bacterie en hem uitschakelt. De E-colibacterie wordt door gebruik van D mannose niet gedood, maar je plast hem uit. Dat is dus anders dan door het gebruik van antibiotica waarbij de (slechte en goede) bacteriën gedood worden. D mannose heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en ook diabetespatiënten kunnen dit dus prima gebruiken.

Vaak helpen al deze maatregelen wel een tijdje maar niet afdoende of het hindert je behoorlijk dat je al deze maatregelen moet blijven nemen. Het kan zijn dat je wel minder blaasontstekingen hebt maar je je steeds minder sterk voelt worden en je het gevoel houdt dat het het zo weer mis kan gaan.

Wat dan?

Dan rest maar één ding: Verhoog je weerstand en pak je klacht bij de wortel aan!!

Dit kan uitstekend door middel van een behandeling met klassieke homeopathie.

Hieronder een voorbeeld:
Een meisje van 17 had elke maand rondom haar menstruatie een blaasontsteking. Na de zoveelste antibioticakuur was ze het zat en vroeg ze of ik iets kon doen.

Mede door de chronische blaasontstekingen en de vele kuren antibiotica was ze intussen ook erg vermoeid geworden en liep ze met steeds meer klachten te sukkelen. Na een uitgebreide anamnese kreeg ze op haar unieke symptomen een homeopathisch middel. Ze heeft sinds de eerste inname van het homeopathisch middel geen blaasontstekingen meer gehad en ervaarde binnen enkele weken ook verbetering van haar andere klachten. Haar kwaliteit van leven en haar energie verbeterde met 90%. Zij kon verder met haar leven naar jaren tobben.

Wil jij weten of je geholpen kan worden?

Neem dan gerust contact op en dan kijken we samen naar een oplossing!