De Belangrijkheid van Voldoening in Je Werk

Heb je aan het begin van de dag wel zin om uit je bed te komen?

Slaap je slecht, ben je overdag moe en heb je ’s avonds eindelijk wat energie? Hou je jezelf overeind en leef je van vrije dag naar vrije dag? Lees dan verder.

Oorzaken van vermoeidheid en gebrek aan energie

Er zijn veel oorzaken voor bovenstaande klachten. Eén daarvan is een gebrek aan voldoening in je dagelijks leven. Vraag jezelf af: doe je wel wat je leuk vindt? Wanneer je iets doet wat je niet leuk vindt, kun je daar ontzettend moe van worden!

Het belang van voldoening

Hoe fijn zou het zijn als je elke dag met een glimlach kan beginnen? Dat je fris en vrolijk je bed uitspringt? Begin met een dagelijks leven dat je leuk vindt. Voor velen betekent dit werk. Doe dus het liefst werk dat je leuk vindt en waarin je uitgedaagd wordt. Ervaar werk niet enkel als een verplichting, maar als een integraal deel van je leven! Natuurlijk zijn er altijd dingen binnen je werk die je minder leuk vindt, maar dat moet niet de hoofdmoot worden.

Is voldoening echt zo belangrijk voor je gezondheid?

Zeker! Voldoening is essentieel voor je gezondheid. Veel uren per week iets doen dat je tegenstaat zet je lijf in een stressvolle toestand. Een aanhoudende stresstoestand kan desastreuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Je ziet op tegen elke nieuwe dag, en zelfs op vrijdag zie je alweer op tegen maandag. Je raakt niet uitgerust, niets is meer goed en je kunt je bijna niet meer herinneren wanneer je je wel goed voelde.

Hoe kan ik helpen?

Precies op zo’n moment zoeken veel mensen mijn hulp op. Wat kan ik dan voor je doen? In de eerste plaats er voor je zijn en naar je verhaal luisteren. In jouw verhaal komen vanzelf je klachten naar voren, en ik kan inzicht krijgen waar je immuunsysteem zo belast is en wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn. Mijn doel is je klachten te verbeteren zodat jij de moed en energie krijgt om ook te kijken naar wat jij werkelijk wil in je leven. Ik begeleid je in dat proces en we hebben regelmatig contact. Natuurlijk zul je tegen dingen aanlopen in zo’n proces, maar ook dan ben ik er voor je.

Lijkt je dat wat? Neem dan contact op.